tirsdag 22. februar 2011

Ønsker du å bli en rik pensjonist?


Hatten av for Warren Buffet - kjent gjennom mange år som verdens beste investor. Og hva er hans hemmelighet? Han forstår hva merkestyrke er og investerer ut fra det.

Hva er det så Buffet leter etter før han investerer? Ifølge Bloombergs her gjengitt i VG, så leter han etter selskaper som  har prismakt.

Prismakt - hva er det?

Det er evnen til å kunne heve prisene uten at salget går heden. Har du prismakt så tjener du mer hver gang du hever prisene (selv om salget skulle tippe nedover).

Og hvilke bedriftere er det som besitter en slik makt?

Bedrifter med produkter som har et godt rykte naturligvis! En merkevare er jo rett og slett er renommé - en positiv oppfattning i folks hoder. Og derfor har alle bedrifter/produkter/organisasjoner med et stort renommé prismakt.

Kanskje ikke så overrraskende at en av Buffets hovedinvesteringer siden 80-tallet har vært i Coca-Cola?

Og kanskje betyr dette også at du kan investere klokere enn mange aksjetradere med en slik kunnskap?

For kommunikasjon er verdidriveren i alle foretak. Et godt produkt er en begynnelse, men hvis bare du vet at produktete er godt oppstår det ingen inntektsstrømmer. Derfor lever alle bedrifter/produkter/organisasjoner av at de har opparbeidet et renommé. Eller merkevare som det kalles i dagligspråket.

Forstår du disse mekanismene og investerer deretter er du på vei til å bli velhavende en dag. God alderdom!


1 kommentar:

  1. Takk for bra innlegg der Jan. En annen ting med Warren Buffet er ikke bare at han er en ekspert på investeringer men han vet hvordan han skal fremstå som en troverdig ekspert. I hans årsrapport er de første sidene viet til alle investeringer som gikk galt dette året FØR han kommer med sitt beste argument som vi alle vet hva er. Det er det ikke mange som gjør- det å innrømme en svakhet før vi legger frem våre beste argumenter men jeg ser at du er ganske god på det også:-)) Cathrine Moestue

    SvarSlett